Triathlon Coach

Het ultieme doel is dat jij de finish haalt met het gestelde droomscenario en daarnaast ook nog eens heel veel over jezelf, je lichaam en de sport geleerd hebt.

Zij gingen je voor…

@Kenny ging van nog geen 15 min kunnen hardlopen naar het finishen van een Ironman in 2 jaar tijd

@Coen behaalde de eredivisie selectie nadat hij terugkwam van een blessure

@Iris ging van altijd veel pijntjes en blessures en daardoor niet kunnen doorbouwen, naar een stabiel trainingsschema en een pijnvrij seizoen in de eerste divisie triathlon.

@Sara ging van veel onzekerheid naar een vrouw met vertrouwen in zichzelf en in de sport en finishte haar eerste halve Ironman.

Wat leuk dat je overweegt om een triatlon te gaan doen!

Je krijgt straks the best of 3 worlds: zwemmen in azuurblauw open water, fietsen door de glooiende landschappen en rennen door de bossen met de wind door je haren.

Ik kan me voorstellen dat je het niet alleen leuk, maar ook spannend vindt. Wat komt er allemaal kijken bij een triatlon en hoe word je beter in 3 sporten tegelijk? Goed nieuws: daar ben ik voor! Ik begeleid je van A tot Z naar de race. Gezamenlijk bouwen we naar jouw doel. Of dat nou een eerste triatlon is, een Ironman binnen de 9 uur, of een WK kwalificatie, ik sta voor je klaar. Met een goede dosis wetenschappelijk onderbouwde kennis, veel jaren ervaring als coach, MSc. sportfysiotherapeut en topatleet, maak ik een op maat gemaakt schema voor jou. Verder plannen we maandelijks een evaluatiegesprek zodat het traject op de voet gevolgd blijft en kan je terecht met al je vragen: racevoeding, pacing, pijntjes, sportpsychologie, kom maar door! En als ik het nog niet weet, dan zoek ik het voor je uit.

Het ultieme doel is wanneer jij de finish haalt met het gestelde droomscenario en daarnaast ook nog eens heel veel over jezelf, je lichaam en de sport geleerd hebt.

Veelgestelde vragen

Wat gebeurt er met mijn abonnement als ik geblesseerd raak?

Geen probleem, ik ben ook sportfysiotherapeut, dus veel atleten in de regio Utrecht komen dan bij mij in de praktijk bij de Fysiofabriek even langs zodat we kunnen zien of het nodig is om een fysiotherapeutisch traject te starten en in welke mate het coach abonnement daarnaast kan doorlopen. Als je niet in de buurt woont en liever met je eigen fysiotherapeut aan de slag gaat, is het belangrijk dat de fysiotherapeut en ik samen contact kunnen hebben over het toekomstige traject. Doordat we dezelfde taal spreken, kunnen we samen een optimaal plan schrijven, zodat jij weer zo snel mogelijk op de been bent.

Moet ik topsporter zijn om jou als coach te hebben?

Zeker niet! Ik begeleid veel atleten in de richting van topsport, maar geniet net zo veel van een beginnend traject. Ik vind het belangrijk dat we samen een klik hebben en er allebei een goed gevoel bij hebben. Het is een persoonlijk traject dat we aangaan en ieder mens is anders. Voor mij staat het mens voorop en welk doel daar bij hoort, vind ik allemaal leuk om te begeleiden.

Wat als ik het schema niet begrijp, kan ik dan contact opnemen?
Ja zeker, we hebben maandelijks een contact moment, maar tussendoor ben je altijd vrij om mij te mailen en appen. Wanneer ik tijd heb, zal ik antwoorden!
⁠Ik doe ook nog aan andere sporten, kun je dat meenemen in mijn schema?
Yes. Als sportfysiotherapeut heb ik dagelijks met alle verschillende soorten sporten te maken. Hierdoor heb ik mij gespecialiseerd in alle sporten en weet ik van bijna alle sporten de ins en outs. En als ik dat nog niet weet, vind ik de verdieping, doe ik een sport- en beweeganalyse en weet ik het daarna wel. Dat betekent dus ook dat als jij andere sporten ernaast doet, dat ik jouw programma zo schrijf dat het er in past en het elkaar niet in de weg zit.
Ik werk onregelmatig is dat een probleem?
Zeker niet. Veel politie-agenten, verpleegkundige en zelfs piloten zijn jou voorgegaan. Wanneer jij een onregelmatig beroep hebt, is het belangrijk dat ik maandelijks jouw rooster toegestuurd krijg, zodat ik in het schema rekening kan houden met jouw (nacht)diensten en weet ik precies op welke dagen het wel en niet verstandig is om een harde trainingsprikkel te schrijven.
Doe jij ook bikefitting en hardloopanalyses?

Ja dat doe ik zeker! Ik doe dit echter in samenwerking met de Fysiofabriek. Mocht je hierin interesse hebben, maak dan een afspraak via de website van de Fysiofabriek. Daar kan je selecteren op mijn agenda en zien wij elkaar daar!

Moet ik speciale dure apparatuur aanschaffen?

Ik werk met TrainingPeaks dat is een website waarbij alle data van jouw training geüpload kan worden en waar je ook bij de trainingen een logboek kan bijhouden hoe jij de training ervoer. Deze site is gratis te gebruiken. Mocht jij daar de premium versie van willen, dan is dat wel betaald, maar ik verwacht niet dat dat nodig is. Verder is het wel prettig als je een sporthorloge met een hartslagband hebt zodat we de data en trainingen kunnen koppelen middels het sporthorloge. Mocht jij graag op wattage willen lopen middels Stryd, dan is dat mogelijk, maar is zeker geen vereiste. Fietsen op wattage is wel betrouwbaarder dan op hartslag, dus mocht jij een vermogensmeter op de fiets hebben, dan is dat wel zeker een toevoeging aan je traject, maar ook geen vereiste.

Moet je een event hebben? Of kan je ook zonder doel beginnen met trainen?

Je hoeft zeker niet al een event gepland te hebben staan. Dat is iets waar ik je ook bij kan helpen, mocht je daar nog over twijfelen. Mocht je liever zonder evenement trainen, dan zijn de doelstellingen anders. Dan kan het doel ook zijn “ik wil pijnvrij 10km kunnen hardlopen” of “ik wil op een verstandige manier opbouwen”. Daarbij is er wel een doel, maar geen prestatiedoel aan gekoppeld. Ook daar help ik je graag mee. 

Moet ik in de buurt wonen, of kan alles digitaal?
Alles kan digitaal. Mocht je het leuk vinden om een keer de coach sessie face to face te doen, ben je van harte welkom in Utrecht. Dit kan dan bij de fysiotherapie praktijk waar ik ook werk, of lekker op de fiets. Echter zijn de werkzaamheden volledig digitaal.

Werkwijze

Triathlon Coaching

95 euro per maand

  • Persoonlijke intake 
  • Op maat gemaakte planning/ periodisering richting je evenement of sportdoel
  • Wekelijks een schema via een gratis TrainingPeaks account
  • Continu communicatie via Mail, TrainingPeaks en Whatsapp
  • Minimaal 3 maanden aan de slag
  • Maandelijks evaluatiegesprek
  • Advies voor voedingsplan tijdens de race
  • Gezondere leefstijl en meer focus in je dagelijks leven 
  • Mentale ondersteuning richting jouw sportdoel 

Al zin gekregen om die mooie wedstrijd gezamenlijk aan te vliegen? Plan dan hier een afspraak in om online gratis kennis te maken.

Hey! Waar kan ik je mee helpen?