Over Eline

Eerlijk – Professioneel – Toegankelijk – Energiek – Dierenliefhebber – Familiemens – Pizzalover 

Prestaties waar ik trots op ben:

3x  AG podium & WK kwalificatie Ironman70.3 ‘19, ‘22 ‘23

1x AG podium & WK kwalificatie HYROX ‘24

PB Ironman70.3 4:41:45 uur
PB 5km run: 18:55 min
PB halve marathon: 1:30 uur

Selectie ere- en eerste divisie Hellas triathlon ‘18 t/m ‘23

Marathon finishes: New York ’15,  Amsterdam ‘16, Lake Garda ’24
Topklasse hockey

Hoi, ik ben Eline

en ik ben in 2015 gestart met coachen, omdat ik een passie had om mensen het plezier van sport te laten ervaren. Mijn hele leven ben ik al een energieke stuiterbal en doe je mij geen groter plezier dan lekker naar buiten gaan om te bewegen. Al ben ik ook een mietje als het regent, dan stap ik toch liever niet op de racefiets.

Rond mijn 17e kreeg ik helaas te maken met een minder gezond zelfbeeld en nam het gezond eten en obsessief sporten de overhand. Ik leerde veel van die periode. Op mijn 21e richtte ik “Fit met Lien personal training” op. Hierbij stond plezier in sporten centraal en had ik als missie dat mensen niet dezelfde fouten maakten zoals ik eerder maakte. Het werd voor mij een belangrijke boodschap dat de weegschaal geen maat is voor gezondheid. Hoe zit jij in je vel, hoe goed slaap je, waar word je gelukkig van, ben je in staat om alles te doen wat je wilt doen, durf jij voor jezelf moeilijke, maar haalbare doelen te stellen? Voor mij werd dat de definitie van fit. Voel je fit, voel je vrij, voel je sterk!

Al gauw wilde ik meer weten over het lichaam.

Ik zocht verdieping. Ik startte de opleiding fysiotherapie, deed een hele hoop cursussen en studeerde uiteindelijk met een 8 af voor mijn master sportfysiotherapie. Alles vanuit de passie voor de mens.

Voor mijzelf wilde ik ook mooie doelen behalen. Ik schreef mij in voor marathons, ik sloot mij aan bij een triathlonvereniging en nu, in 2024, ben ik als atleet 3 halve Ironman wereldkampioenschap kwalificaties in mijn leeftijdscategorie, eredivisie triathlon debuut, een wereldkampioenschap HYROX kwalificatie en veel lokale sportwedstrijd podia verder.

Als sportprofessional heb ik met heel veel verschillende mensen mogen werken zodat zij fysiek en mentaal trots op zichzelf zijn. Ik heb mijn kennis enorm mogen verrijken over de jaren. Ik heb voor mijn dertigste al op verschillende congressen en symposia gesproken. Ik heb in de sportfysiotherapie al met topatleten gewerkt van verschillende Nederlands Team sporten (baanwielrennen, American football, shorttrack, schaatsen, hockey, triatlon). In mijn rol als performance coach hebben atleten op verschillende WK’s gestaan en heeft iemand het HYROX wereldrecord in haar leeftijdsgroep behaald. Maar het allerbelangrijkste is dat ik heel veel verschillende mensen heb mogen leren kennen en van iedereen weer meer heb geleerd als mens.

Ik ben heel dankbaar dat ik deel mag uitmaken van een heel klein stukje van de levens van mijn atleten en dat wij gezamenlijk een mooi doel waarmaken.

Heb jij al een mooi plan bedacht waar je mij bij wil betrekken? 😀

Sport professional:

  • MSc. Sportfysiotherapeut
  • Binnenkort: publicatie master thesis “menstrueren en revalideren”
  • Spreker bij verschillende congressen & symposia
  • Sportfysiotherapeut van verschillende internationale & nationale atleten
  • Coach van atleten met verschillende WK kwalificaties, en een wereldrecordhouder
  • Performance facilitator, S&C- en hardloopcoach bij LABC triathlon & Hellas Utrecht eredivisie
  • Coach van heel veel mensen die zichzelf elke dag weer ontwikkelen en naar mooie doelen werken vanuit passie
  • Sportpsychologie voor fysiotherapeuten

Veelgestelde vragen

Is mijn coach altijd bereikbaar?

Ik vind het belangrijk dat er veel contact is, zodat we beide grip op het proces houden. We gaan dit doel samen aan, daarom hebben we maandelijks een half uur een gesprek om al jouw vragen te beantwoorden en de voortgang te monitoren. Daarnaast kan je ook zeker even appen of bellen als je de training niet begrijpt of graag iets positiefs of negatiefs wilt delen. Voelde je je sterk in je training, heb je een podiumplek gehaald, heb je een nieuwe PR gezet, of spelen er thuis dingen waardoor je even niet optimaal kan trainen, betrek mij erbij. We doen het samen!

Wat als ik het schema niet begrijp, kan ik dan contact opnemen?
Ja zeker, we hebben maandelijks een contact moment, maar tussendoor ben je altijd vrij om mij te mailen en appen. Wanneer ik tijd heb, zal ik antwoorden!
Welke 3 woorden passen het beste bij jou als coach?
Toegankelijk, professioneel, vrolijk
Kan ik voor voeding ook bij jou terecht?

Ja tot op zekere hoogte. Ik geloof wel in het ’schoenmaker blijf bij je leest’ principe. Ik kan je in de basis begeleiden met je sportvoeding tijdens de wedstrijden door een voedingsplan samen op te stellen.  Verder kan ik je algemene adviezen geven rondom voeding en herstel. Maar wanneer jij expliciet een doel hebt om af te vallen of je voeding echt slim wilt inzetten om zo je prestatie nog meer te optimaliseren, dan geloof ik dat je het beste af bent bij een sportdiëtiste.

Ik werk daarvoor graag samen met Daan Groenendijk. Hij heeft als sportdiëtist en performance nutritionist gewerkt voor o.a. Team Jumbo-Visma en FC Den Bosch. Mocht je interesse hebben om met hem te werken, stuur mij dan een berichtje.

Waarom heb ik een coach nodig? Ik kan toch ook van internet een schema downloaden?

Dit schema schrijf ik (anders dan op internet) specifiek op jou als atleet. Hierbij wordt rekening gehouden met jouw startpunt, jouw voorgeschiedenis en sportverleden, jouw persoonlijk en werkleven, om het zo passend en specifiek mogelijk te maken, om het beste uit jouw sportdoel te halen.

Het coach programma bestaat verder niet alleen uit het hebben van een schema. Door maandelijks contactmomenten begeleid ik jou van A tot Z naar het evenement. Hierbij nemen we ook de fysiologische kennis, sportpsychologie en sportvoeding mee en zorg ik dat jij helemaal klaar bent voor de race.

Welk moment is het beste om met jouw coaching aan de slag te gaan?

Wanneer jij er klaar voor bent. Het traject start vanaf jouw baseline. Wat dat is, dat maakt niet uit. Mocht je momenteel echter nog enorm geblesseerd zijn, dan adviseer ik je eerst een afspraak te maken in mijn fysiotherapeutische agenda bij de Fysiofabriek.

Hey! Waar kan ik je mee helpen?