HYROX Coach

Ik begeleid je van A tot Z naar jouw race!

Zij gingen je voor…

@Anne behaalde het wereldrecord in het haar leeftijdscatagorie

@Cem behaalde het nationale record in zijn leeftijdscatagorie

@Tom behaalde een verbetering van zijn PB van 15 min en kwalificeerde zich meerdere jaren achtereen voor de HYROX wereldkampioenschappen

HYROX is een sport waarbij duursport en krachtsport samenkomen.

Het is dan ook erg belangrijk dat de trainingen efficiënt en doelmatig worden afgewerkt zodat er geen energie verloren gaat. Trainingen waarbij we het natuurlijke beloop en hersteltijden respecteren, maar tegelijk ook blijven trainen en werken aan jouw doelen. Dit kan nogal een puzzel zijn, maar die maak ik graag. Ik deed dit al voor verschillende Nederlandse topatleten. Van een wereldrecord, nationaal record tot verschillende WK kwalificaties en sub60 tijden.

Ik begeleid je van A tot Z naar de race. Gezamenlijk bouwen we naar jouw doel. Met een goede dosis wetenschappelijk onderbouwde kennis, en vele jaren ervaring als coach, MSc. sportfysiotherapeut en topatleet, maak ik een op maat gemaakt schema voor jou. Verder plannen we maandelijks een evaluatiegesprek, zodat we het traject op de voet volgen. Daarbij kan je bij me terecht met al je vragen: racevoeding, pacing, pijntjes, sportpsychologie, kom maar door! En als ik het nog niet weet, dan zoek ik het voor je uit.

Het ultieme doel is dat jij de finish haalt met het gestelde droomscenario en daarnaast ook nog eens heel veel over jezelf, je lichaam en de sport geleerd hebt.

Veelgestelde vragen

Wat gebeurt er met mijn abonnement als ik geblesseerd raak?

Geen probleem, ik ben ook sportfysiotherapeut, dus veel atleten in de regio Utrecht komen dan bij mij in de praktijk bij de Fysiofabriek even langs zodat we kunnen zien of het nodig is om een fysiotherapeutisch traject te starten en in welke mate het coach abonnement daarnaast kan blijven bestaan of niet. Als je niet in de buurt woont en liever met je eigen fysiotherapeut aan de slag gaat, dan is het belangrijk dat de fysiotherapeut en ik samen contact kunnen hebben over het toekomstige traject. Doordat we dezelfde taal spreken, kunnen we samen een optimaal plan schrijven, zodat jij weer zo snel mogelijk op de been bent.

Wat als ik het schema niet begrijp, kan ik dan contact opnemen?
Ja zeker, we hebben maandelijks een contact moment, maar tussendoor ben je altijd vrij om mij te mailen en appen. Wanneer ik tijd heb, zal ik antwoorden!
⁠Ik doe ook nog aan andere sporten, kun je dat meenemen in mijn schema?
Yes. Als sportfysiotherapeut heb ik dagelijks met alle verschillende soorten sporten te maken. Hierdoor heb ik mij gespecialiseerd in alle sporten en weet ik van bijna alle sporten de ins en outs. En als ik dat nog niet weet, vind ik de verdieping, doe ik een sport- en beweeganalyse en weet ik het daarna wel. Dat betekent dus ook dat als jij andere sporten ernaast doet, dat ik jouw programma zo schrijf dat het er in past en het elkaar niet in de weg zit.
Ik werk onregelmatig is dat een probleem?
Zeker niet. Veel politie-agenten, verpleegkundige en zelfs piloten zijn jou voorgegaan. Wanneer jij een onregelmatig beroep hebt, is het belangrijk dat ik maandelijks jouw rooster toegestuurd krijg, zodat ik in het schema rekening kan houden met jouw (nacht)diensten en weet ik precies op welke dagen het wel en niet verstandig is om een harde trainingsprikkel te schrijven.
Kan ik ook een proefperiode krijgen?
De eerste 3 maanden staan vast zodat we een goede basis kunnen leggen, mocht je daarna toch twijfelen, is het maandelijks opzegbaar.
Moet ik speciale dure apparatuur aanschaffen?

Ik werk met TrainingPeaks dat is een website waarbij alle data van jouw training geüpload kan worden en waar je ook bij de trainingen een logboek kan bijhouden hoe jij de training ervoer. Deze site is gratis te gebruiken. Mocht jij daar de premium versie van willen, dan is dat wel betaald, maar ik verwacht niet dat dat nodig is. Verder is het wel prettig als je een sporthorloge en hartslagband hebt zodat we de data en trainingen kunnen koppelen middels het sporthorloge.

Moet je een event hebben? Of kan je ook zonder doel beginnen met trainen?

Je hoeft zeker niet al een event gepland te hebben staan. Dat is iets waar ik je ook bij kan helpen, mocht je daar nog over twijfelen. Mocht je liever zonder evenement trainen, dan zijn de doelstellingen anders. Dan kan het doel ook zijn “ik wil pijnvrij 10km kunnen hardlopen” of “ik wil op een verstandige manier opbouwen”. Daarbij is er wel een doel, maar geen prestatiedoel aan gekoppeld. Ook daar help ik je graag mee. 

Kijk je ook naar hardlooptechniek? En geef je ook looptrainingen?
De coaching is voornamelijk online, dus gaan we niet 1 op 1 qua training aan de slag. Wil je dat wel? Dan kan dat zeker. Vraag dan een offerte aan voor loopspecifieke training. Ook doe ik uitgebreide hardloopanalyses bij de Fysiofabriek middels Runeasi. Hierbij combineren we de kwaliteit van beweging middels het oog van de sportfysiotherapeut met live kwantitatieve data over je looptechniek. Benieuwd? Bekijk dan de website.

Werkwijze

HYROX Coaching

105 euro per maand

  • Persoonlijke intake en mogelijk fysieke test
  • Op maat gemaakte planning/ periodisering richting je evenement of sportdoel
  • Wekelijks een schema via een gratis TrainingPeaks account
  • Continu communicatie via Mail, TrainingPeaks en Whatsapp
  • Minimaal 3 maanden aan de slag
  • Maandelijks evaluatiegesprek
  • Advies voor voedingsplan tijdens de race 
  • Gezondere leefstijl en meer focus in je dagelijks leven 
  • Mentale ondersteuning richting jouw sportdoel 

Al zin gekregen om die mooie wedstrijd gezamenlijk aan te vliegen?
Plan dan hier een afspraak in om online gratis kennis te maken.

Hey! Waar kan ik je mee helpen?